Kvadrotora sadarbība ar bezvadu sensoru tīklu - Taube, Klāvs (Latvijas Universitāte, 2016)
Darbs ir par kiberfizikālajām sistēmām, kas ir strauji augoša datorikas apakšnozare. Pēdējos gados kvadrotoru un bezvadu sensoru tīklu tehnoloģijas ir vienas no nozīmīgākajām kiberfizikālajās sistēmās. To attīstības rezultātā ir radusies interese par šo tehnoloģiju apvienošanu vienā lietojumā. Darbā ir izpētīti dažādi kvadrotora un bezvadu sensoru tīkla sadarības piemēri, kā arī nepieciešamās tehnoloģijas to realizācijai. Darbs ir daļa no Artemis R5-COP projekta, un tas ir izstrādāts LUMII Reālā laika sistēmu laboratorijā. Darbā ir apskatītas LUMII pieejamā kvadrotora, bezvadu sensoru tīkla un MATLAB Simulink iespējas un dažādas lokalizācijas metodes. Darba ietvaros ir izstrādāts demonstrācijas testa piemērs balstoties uz izpētītajiem sadarbības piemēriem un tehnoloģijām.

The subject of this work is referring to cyber-phyisical systems, which is a rapidly growing field of embedded computing. In the recent yeards quadcopter and wireless sensor network technologies have became one of the most significant cyber-physical systems. That is why interest in collaboration between quadcopter and wireless sensor networks has emerged. In this work various examples of collaboration between quadcopter and wireless sensor networks and necessary technologies for implementation of said examples have been researched. The work is a part of Artemis project R5-COP and it has been created in Real Time Systems Laboratory of IMCS of University of Latvia. The available quadcopter and wireless sensor network, various methods of localization, as well as MATLAB Simulink has been researched. A demonstration test example has been developed which relies on the researched examples of collaboration and technologies.
Collaboration between quadcopter and wireless sensor network
Keywords: Datorzinātne; kiberfizikālās sistēmas; kvadrotors; bezvadu sensoru tīkli; MATLAB Simulink