IT bāzētu e-komercijas projektu projektu vadības izaicinājumi un risku mazināšanas stratēģijas: Viedtālruņu aksesuāru lietotnes gadījuma izpēte - Yousaf, Muhammad (Latvijas Universitāte, 2025)
E-komercija, bieži dēvēta arī par elektronisko komerciju, attiecas uz preču un pakalpojumu pirkšanas un pārdošanas procesu, izmantojot internetu. Elektronisko komerciju var veikt, izmantojot dažādas viedierīces, tostarp datorus, planšetdatorus, viedtālruņus un citas. Tagad, izmantojot e-komerciju, ir iespējams iegādāties gandrīz jebkuru iedomājamu produktu vai pakalpojumu, kas ir pilnībā mainījis veidu, kā daudzi uzņēmumi un veselas nozares veic savu darbību. Uzņēmumi, īpaši tie, kuru tirgus sasniedzamība ir ierobežota, piemēram, mazie, vietējie uzņēmumi, ir spējuši iegūt piekļuvi plašākam tirgum, izmantojot e-komerciju, kas viņiem ļāvusi nodrošināt pārdošanas un izplatīšanas kanālus, kas šajā digitalizācijas laikmetā ir gan izmaksu ziņā efektīvāki, gan lietderīgāki. Uzņēmumi e-komercijas jomā saskaras arī ar dažādiem izaicinājumiem, tostarp datu drošības un krāpniecības riskiem. Daži uzņēmumi darbojas tikai tiešsaistē, bet citi darbojas gan reālajā, gan virtuālajā vidē. Piemēram, tādi lielie veikali kā Target (TGT), Amazon, Temu, AliExpress ir papildinājuši savu fizisko veikalu klātbūtni ar tiešsaistes veikaliem. Šie interneta veikali ļauj patērētājiem iegādāties plašu preču klāstu — no zobu pastas un rotaļlietām līdz apģērbam —, neatstājot savas mājas komfortu.

E-commerce, often known as electronic commerce, refers to the process of purchasing and selling products and services via the use of the internet. Electronic commerce may be carried out on a variety of smart devices, including computers, tablets, smartphones, and others. It is now possible to purchase almost any product or service conceivable via the use of e-commerce, which has completely revolutionized the way in which many businesses and whole sectors do their business. Companies, particularly those with a limited market reach, such as small, local enterprises, have been able to acquire access to a larger market via the use of e-commerce, which has made it possible for them to provide sales and distribution channels that are both more cost-effective and efficient in this digital era of modernization. Company face many challenges in ecommerce as well that include data security and fraudulent. Some companies are totally based online, while there are others that operate in both the real and virtual worlds. Target (TGT), Amazon, Temu, Ali express for example, is one of the many large stores that have complemented its brick-and-mortar presence with an online shop. This online store enables consumers to buy a wide variety of products, including toothpaste, action figures, and clothing, without having to leave the comfort of their own homes.
IT Challenges in E-Commerce Project Management and Risk Mitigation Strategies: A Case Study of a Smartphone Accessories App
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; E-commerce,; Machine Learning; ,Risk Mitigation; Information Technology; Business Development