Sociālpedagoģiskais darbs Garkalnes Mākslu un vispārizglītojošajā pamatskolā veiksmīga socializācijas procesa veicināšanā - Berga, Arita (Latvijas Universitāte, 2019)
Diplomdarbam “Sociālpedagoģiskais darbs Garkalnes Mākslu un vispārizglītojošajā pamatskolā veiksmīga socializācijas procesa veicināšanā”. Diplomdarba mērķis ir raksturot sociālā pedagoga darbību skolēnu veiksmīgas socializācijas veicināšanā, izstrādāt sociālā pedagoga darbības programmu Garkalnes Mākslu un vispārizglītojošā pamatskolā skolēnu veiksmīgas socializācijas veicināšanai un to aprobēt. Diplomdarbā tiek aktualizēta skolēnu sociālo prasmju apgūšanas nozīme. Pēc programmas aprobācijas, secināts, ka atstumto skolēnu skaits ir samazinājies. Skolēnu savstarpējā attieksme un sadarbība ir uzlabojusies. Klases audzinātāji pozitīvi vērtē skolēnu sociālo prasmju apgūšanu.

Diploma paper “Socio-pedagogical work in Garkalne Art and comprehensive elementary school to promote successful socialization process”. The aim of the diploma paper is to characterize the activities of the social pedagogue to promote successful socialization of pupils, to develop a social pedagogue activity program for Garkalne Art and comprehensive elementary school to promote successful socialization of pupils and approbate it. The importance of acquiring pupils' social skills is highlighted in the diploma paper. After the approbation of the program, it was concluded that the number of excluded pupils has decreased. Pupils' attitudes and cooperation have improved. Class teachers positively evaluate the acquisition of students' social skills.
Socio-pedagogical Work in Garkalne Arts and Comprehensive Elementary School for Successful Socialization Process
Keywords: Pedagoģija; sociālais pedagogs; sociālā pedagoģija; socializācija; socializācijas process; socializācijas vide