Debitoru parādi, to uzskaite un piedziņas metodes uzņēmumā „N” - Kuzņecova, Vera (Latvijas Universitāte, 2007)
Darba mērķis ir izvērtēt SIA “N” debitoru parādu uzskaiti un kontroli, veikt debitoru parādu struktūras analīzi, novērtēt debitoru parādu ietekmi uz uzņēmuma 2006.gada finansiālās darbības rezultātiem un risinājumus debitoru parādu piedziņas problēmām. Darbā iekļautas 4 nodaļas. Pirmajā nodaļā ir raksturots uzņēmums, tā ieņēmumu avoti, mērķi un attīstības tendences. Otrajā nodaļā atspoguļota debitoru parādu būtība, to reglamentējošā likumdošana. Trešajā nodaļā apskatīta debitoru parādu veidošanās, dokumentālais pamatojums grāmatojumiem, veikta uzņēmuma debitoru parādu struktūras analīze. Ceturtajā nodaļā novērtēta debitoru parādu ietekme uz uzņēmuma finansiālās darbības rezultātiem, iztirzātas parādu piedziņas problēmas un apskatīti to iespējamie risinājumi.

The aims of this paper are to examine the accounting and analysis af debtors’ debts in “N”, to make an analysis of debtors’ debts structure, to evaluate the impact of debtors’ debts on the results of financial activities of the enterprise in the year of 2006 and to find solutions for the problems of collecting debtors’ debts. There are 4 parts in this paper. The first part characterizes the enterprise itself, sources of its financing, aims and development trends. The second part deals with the formation af debtors’ debts and the regulating legislation. The third part deals with the formation of debtor’ debt, documentary substantiation for entries; analysis of enterprise’s debtors’ debts structure. In the fourth part is evaluated the impact af debtors’ debts on the results of financial activities of the enterprise, problems of debts’ levy are put forward and possible solutions are dealt with.
Debetors debts, accounting and levy methods in "N" Ltd
Keywords: Ekonomika