para-Metoksibenzaldehīda kondensācija ar etilcianoacetātu jonu šķidrumu vidēs - Freimane, Laura (Latvijas Universitāte, 2017)
para-Metoksibenzaldehīda kondensācija ar etilcianoacetātu jonu šķidrumu vidēs. Freimane L., darba vadītājs Dr.h.ķīm., prof. Zicmanis A. Bakalaura darbs, 57 lappuses, 14 attēli, 8 tabulas, 42 literatūras avoti, 22 pielikumi. Latviešu valodā. Bakalaura darba literatūras apskata daļā ietverta vispārīga informācija par jonu šķidrumiem, to iegūšanu, uzbūvi un īpašībām, kā arī izmantošanas iespējām Knēvenāgela kondensācijas reakcijās. Laboratorijā tika sintezēti strukturāli atšķirīgi imidazolija rindas jonu šķidrumi, lietojot dažādas metodes. Iegūto savienojumu struktūra raksturota, izmantojot 1H KMR spektrometrijas metodi. Sintezētajos jonu šķidrumos veikta Knēvenāgela kondensācijas reakcija. Novērtēta jonu šķidrumu struktūras elementu ietekme uz kondensācijas reakcijas iznākumu.

Condensation of para-methoxybenzaldehyde with ethyl cyanoacetate in media of ionic liquids. Freimane L., supervisor Dr.habil.chem., prof. Zicmanis A. Bachelor thesis, 57 pages, 14 figures, 8 table, 42 literature references, 22 appendices. In Latvian. The literature review of the thesis contains general information about preparation of ionic liquids, their structure and properties, as well as literature data about application possibilities of ionic liquids in the Knoevenagel condensation reactions. Several imidazolium based ionic liquids with diverse structure were obtained in laboratory by various methods. Structures of obtained compounds have been confirmed by 1H NMR spectroscopy. The resulting ion liquids were tested in the Knoevenagel condensation reaction. The effect of ionic liquid structure elements on reaction yields was determined.
Condensation of para-methoxybenzaldehyde with ethyl cyanoacetate in media of ionic liquids
Keywords: Ķīmija; JONU ŠĶIDRUMI; KNĒVENĀGELA KONDENSĀCIJA; ETIL-2-CIANO-3-(4-METOKIFENIL)-2-PROPENOĀTS; IMIDAZOLIJA JONU ŠĶIDRUMI