Fizikālie darba vides riska faktori Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigāžu darbiniekiem - Saknītis, Jānis (Latvijas Universitāte, 2020)
“Fizikālie darba vides riska faktori Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigāžu darbiniekiem”. Darba autors Jānis Saknītis. Darba vadītājs: docents, Dr.ķīm. Ingars Reinholds. Bakalaura darbs izklāstīts uz 59 lpp., ietver 32 attēlus, 7 tabulas, 4 pielikumus un 23 informatīvos avotus. Pētījums sastāv no piecām daļām, kurās veikta literatūras analīze par fizikālajiem darba vides riska faktoriem un to ietekmi uz cilvēka veselību, apskatītas darba vides riska novērtēšanas metodes un veikts darba vides riska faktoru novērtējums, atspoguļoti gūtie secinājumi un autora priekšlikumi riska faktoru mazināšanai. Bakalaura darbā tika izmantota Tamperes 5 baļļu metode, kā arī veikta nelaimes gadījumu darbā, brigāžu noslodzes rādītāju, fizikālo darba vides riska faktoru laboratorisko mērījumu un darbinieku aptaujas rezultātu analīze. Atslēgas vārdi: Neatliekamā medicīniskā palīdzība, fizikālie darba vides riska faktori, riski, preventīvie pasākumi, troksnis, visa ķermeņa vibrācija.

"Physical work environment risk factors for Emergency Medical Service crews". The author of the work is Jānis Saknītis. Supervisor: Assistant Professor, Dr.Chem. Ingars Reinholds. The bachelor's thesis is presented on 59 pages, includes 32 figures, 7 tables, 4 appendices and 23 references. The study consists of five parts, in which the literature analysis of physical risk factors of work environment and their impact on human health is conducted, work environment risk assessment methods and work environment risk factors assessment are evaluated, the obtained conclusions and the author's proposals for risk factor reduction are indicated. The Tampere 5-point method was used in the bachelor's thesis, as well as the analysis of accidents at work, analysis of team workload indicators, analysis of laboratory measurements of physical work environment risk factors and employee survey results were analysed. Key words: Emergency medical care, physical work environment risk factors, risks, preventive measures, noise, whole body vibration.
Physical work environment risk factors for Emergency Medical Service crews
Keywords: Arodveselība un drošība darbā; Neatliekamā medicīniskā palīdzība; fizikālie darba vides riska faktori; riski; preventīvie pasākumi; troksnis