Mācību materiālu kopas izveide tēmas “cilvēku dažādība” apguvei 3-4 gadus veciem bērniem pirmsskolas izglītības iestādē - Stumbiņa, Zita (Latvijas Universitāte, 2021)
Darba autore: Zita Stumbiņa Kvalifikācijas darba tēma: Mācību materiālu kopas izveide tēmas “Cilvēku dažādība” apguvei 3-4 gadus veciem bērniem pirmsskolas izglītības iestādē. Studiju programma:Pirmsskolas izglītības skolotājs Darba zinātniskais vadītājs: Lekt. Mg. sc. edu. Agita Klempere Sipjagina Kvalifikācijas darbā tiek pētīts / analizēts: Kā mācīt tēmu „cilvēku dažādība” 3 – 4 gadus veciem bērniem pirmsskolas izglītības iestādē. Darba mērķis: Plānot un realizēt mācību materiālu kopu tēmas “Cilvēku dažādība” apguvei 3-4 gadus veciem bērniem. Darba uzdevumi: 1. Analizēt teorētisko literatūru par iekļaujošo izglītību. 2. Intervēt grupas pedagogu par tēmas „cilvēku dažādība” mācīšanas pieredzi. 3. Veikt sākotnējo bērnu zināšanu un attieksmju izpēti. 4. Izveidot un realizēt mācību materiālu kopu tēmas „cilvēku dažādība” apguvei 3 – 4 gadus veciem bērniem. 5. Veikt atkārtotu bērnu zināšanu un attieksmju izpēti. 6. Analizēt pētījuma rezultātus. Darbs sastāv no: 3 nodaļām Tā pirmajā nodaļā: Analizēta teorētiskā literatūra un avoti par pedagoģisko procesu pirmsskolas izglītības iestādē. Otrajā nodaļā: Analizēta teorētiskā literatūra un avoti mācību satura apguvei par cilvēkus dažādību pirmsskolas izglītības iestādē. Trešajā nodaļā: Veidota un realizēta mācību materiālu kopa tēmas „cilvēku dažādība” apguvei. Rezultātā: Ar autores izveidoto mācību materiālu kopu, izvirzītajiem mērķiem un uzdevumiem ir iespējams bērniem mācīt par cilvēku dažādību un tās pieņemšanu. Darba apjoms: 54 lapas, 16 attēli, 4 tabulas, 5 pielikumi. Darbā izmantoti: 26 literatūras un avoti. Atslēgas vārdi: iekļaujošā izglītība, cilvēku dažādība, atšķirības, 3 – 4 gadus veci bērni, pedagoģiskais process

Author: Zita Stumbiņa Qualification work theme: Creating a set of teaching materials for learning the topic „Diversity of People” to children aged 3-4 in Preschool Education Institution Study programme: Preschool education teacher Supervisor: Lekt. Agita Klempere Sipjagina The qualification workexamines/analyses: How to teach the topic “diversity of people” to children aged 3 to 4 years in Preschool Education Institution. Objective of work: Planning and realizing a set of learning materials for the learning of the theme “Diversity of People” for 3 - 4 year olds. Qualification work tasks: 1. Analyze theoretical literature about inclusive education 2. Interview a group teacher about the teaching experience of the topic “diversity of people” 3. Research the knowledge and attitudes of children 4. Create and realize a set of learning materials for the learning of the theme “Diversity of People” for 3 – 4 year olds. 5. Repeatedly research the knowledge and attitudes of children 6. Analyze the results of the research Qualification works consists of : 3 chapters In the first chapter: Analysis of theoretical literature and sources on the pedagogical process in the Preschool Education Institution. In the second chapter: Analysis of theoretical literature and sources for learning the diversity of people in the Preschool Education Institution. In the third chapter: A set of learning materials created and realized for learning the topic “diversity of people”. Amount of work: 54 pages, 16 images, 4 graphs, 5 addendum Used at work: 26 information sources Key words: inclusive education, diversity of people, differences, 3-4 year old children, pedagogical process
Creating a set of teaching materials for learning the topic “Diversity of People” to children aged 3-4 in Preschool Education Institutions
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; iekļaujošā izglītība; cilvēku dažādība; atšķirības; 3 – 4 gadus veci bērni; pedagoģiskais process