Fona ietekme uz ceļa zīmju atpazīšanu - Logina, Jolanta (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā, datora salikumā uz 39 lapām. Tas satur 23 attēlus, 5 tabulas, 5 pielikumus un 25 atsauces uz literatūras avotiem. Mērķis: Noskaidrot, vai un kāda ir fona ietekme uz ceļa zīmju atpazīšanu. Darba uzdevumi: 1.Noskaidrot, kuras no biežāk izmantotajām ceļa zīmēm autovadītājam ir grūtāk pamanīt un kā to pamanīšanu uzlabot, izvēloties atbilstošu fonu 2.Noskaidrot, kuri foni mazina ceļa zīmju pamanīšanas iespēju 3.Salīdzināt aptaujas datus ar eksperimenta datiem Rezultāti: 1.Tika noskaidrots, ka fons būtiski neietekmē ceļa zīmju atpazīšanu. 2.Tika noskaidrots, ka ceļa zīmes ar brūni baltu krāsu salikumu ir grūtāk atpazīt kā citu krāsu ceļa zīmes. Atslēgas vārdi: Ceļa zīmju redzamība, fons, atpazīšanas laiks

Bachelor thesis is written in Latvian, in computer typesetting on 39 pages. It contains 23 figures, 5 tables, 5 appendixes. There are 25 references. Purpose: Determine the influence of the background on the visibility of road signs. Terms: 1.Clarify which of the most frequently used road signs are more difficult to notice and how the detection can be improved. 2.Determine which backgrounds reduce the detection time intervals of road signs. 3.Compare the survey data with the experimental data. Results: 1.It was found that the background does not significantly affect the traffic sign recognition time intervals. 2.It was found that the brown-white color combination road signs are more difficult to recognize compared to other color combination road signs. Key words: Road signs visibility, background, detection time interval
The impact of backround on recognition of road signs
Keywords: Fizika