Risku novērtēšana darbiniekiem, kuri strādā tikai attālinātu darbu - Mistjukevičs, Rihards (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba autors: Rihards Mistjukevičs Bakalaura darbu vadītājs: Mārtiņš Pužuls Bakalaura darba tēma: ”Risku novērtēšana darbiniekiem, kuri strādā tikai attālinātu darbu” Bakalaura darba mērķis: ir saprast un pētīt kādā veidā veikt darba vides risku novērtēšanu darbiniekiem kuri veic tikai attālinātu darbu vai arī kuri gandrīz nemaz neierodas ofisā vai darba vietā kurā atrodas uzņēmuma telpas. Bakalaura darba teorētiskajā daļā tiek analizēti dažādi materiāli grāmatas vebināri un citi dažādu institūciju materiāli par attālinātu. Darba analītiskajā daļā tiek veikta darbinieku aptauja, kuri strādā attālinātu darbu un to analīze. Tiek veikta darbinieka kurš stādā attālināti risku analīze pēc Somijas piecu baļļu metodes pēc SGR – C metodes biežas darbības ar rokām Praktiskajā daļa tiek veikts risku novērtējums fiziskā vidē. Darba izstrādes gaitā tiek veidots palīgmateriāls, pēc kāda varētu vadīties, kā vieglāk un korektāk varētu vērtēt darba vides riskus darbiniekiem, kuri strādā attālinātu darbu. Izmantotās metodes: Somijas piecu baļļu metode (Vispārējiem riskiem). SGR - C metode priekš darbiniekiem kuri strādā pie datora vai ar rokām. Galvenie izmantotie informācijas avoti: V. Kaļķis “Darba vides risku novērtēšanas metodes,”, Valsts darba inspekcijas dati, Roja Ž. “Ergonomikas pamati”. Strādā vesels tiešsaistē pieejamais materiāls. V.Kaļķis, Ž.Roja, H.Kaļķis “Arodveselība un riski darbā” Atslēgas vārdi: darbinieki, kuri strādā, attālināti, risku vērtēšana, risku samazināšana, darba vietas iekārtošana. Ergonomika darbam mājās

Author of the bachelor's thesis: Rihards Mistjukevičs Supervisor of bachelor's theses: Mārtiņš Pužuls Bachelor's thesis topic: "Risk assessment for employees who work only remotely" The aim of the bachelor's thesis: to understand and research how to perform work environment risk assessment for employees who perform only remote work or who hardly come to the office or workplace where the company's premises are located. In the theoretical part of the bachelor's thesis, various materials, book webinars and other materials from various institutions on a remote basis are analyzed. In the analytical part of the work, a survey of employees who work remotely and their analysis is conducted. Risk analysis of an employee who works remotely according to the Finnish five-point method according to the frequent manual operation of the SGR-C method In the practical part, risk assessment in the physical environment is performed. During the development of the work, auxiliary material is created, which could be used as a guide for assessing the risks of the work environment for employees who work remotely. Methods used: Finnish five-point method (For general risks). SGR - C method for employees who work on a computer or by hand. The main sources of information used: V. Kaļķis “Work Environment Risk Assessment Methods”, State Labor Inspectorate data, Roja Ž. "Basics of Ergonomics". All online material is working. V.Kaļķis, Ž.Roja, H.Kaļķis “Occupational health and risks at work” Keywords: employees working remotely, risk assessment, risk reduction, job placement
Risk assessment for employees who only work remotely
Keywords: Arodveselība un drošība darbā; darbinieki kuri strādā attālināti; risku vērtēšana; risku samazināšana; darba vietas iekārtošana