Sarunvalodas elementi autožurnālos - Rode, Elīna (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darbs „Sarunvalodas elementi autožurnālos” ir pētījums, kas atspoguļo sarunvalodas elementu lietojumu autožurnālos. Darba mērķis: pētīt, sistematizēt un analizēt sarunvalodas elementu lietojumu autožurnālos, kas ir viens no publicistikas veidiem. Līdz šim sarunvalodas elementi autožurnālos nav pētīti nemaz. Darbu veido ievads un trīs galvenās daļas „Valodas funkcionālie paveidi”, „Sarunvaloda” un „Sarunvalodas elementi autožurnālos”, bet darbu noslēdz secinājumi. Autožurnālos atrodami ļoti daudzi sarunvalodas elementi. Tie lietoti gan apzināti, gan neapzināti un pārstāv visus valodas līmeņus. Sarunvalodas elementi lietoti, lai piesaistītu lasītāju uzmanību, paustu subjektīvu attieksmi un tuvinātu valodu ikdienas valodai. Atslēgvārdi: stilistika, sarunvaloda, sarunvalodas elementi, publicistikas valoda, autožurnāli.

Bachelors research paper „Colloquial Elements in Car Magazines” is a research that reflects the usage of colloquial elements in car magazines. The aim of the research paper is to investigate, sistematise and analise the colloquial elements in car magazines, for they are a type of publicistics. Up until now, colloquial elements in car magazines have not been researched at all. The paper is composed of an introduction and three main parts - "The functional aspects of the language", "Colloquial speech, its characteristics and functions" and "Colloquial in car magazines". The paper is concluded with corollaries. There are many colloquial elements in car magazines. These elements are used both consciously and unaware, they represent all levels and divisions of the language. Conversational elements are used for drawing the attention of readers, reinforcing a subjective opinion and making the language seem closer to its colloquial use. Key words: stylistics, colloquial speech, colloquial elements, publicistics, car magazines
Colloquial Elements in Car Magazines
Keywords: Filoloģija