Informācijas sistēmu drošības pārvaldība - Ambarovs, Uģis (Latvijas Universitāte, 2018)
Attīstoties mūsdienu informāciju sistēmām (IS) un pieaugot to nozīmei mūsu ikdienas dzīve, arvien būtiska paliek to pieejamība, konfidencialitāte un integritāte. Ņemot vērā, ka tik daudzas sfēras, kas padara mūsu ikdienu ērtāku (siltumenerģija, elektroenerģija, satiksme, izklaides u.c.), tiek pārvaldītas, izmantojot IS, ir jānodrošinās, lai tās gan nejauši, gan apzināti netiktu ietekmētas. Šis darbs ir veltīts, lai aplūkotu, kādi ir IS sistēmu draudi un cik lielā mērā tās varam aizsargāt pret potenciālajiem uzbrukumiem. Pētot IS aizsardzības principus, apskatīti IS SADME veiktie pasākumi potenciālo draudu novēršanai.

As the meaning and role of information systems grows for our everyday life, the more important stays those systems’ confidentiality, integrity and availability. Most of the services we use and enjoy daily (heating, electricity, transportation, entertainment, etc.) are controlled by information systems, so it becomes vital to secure them against deliberate or unconscious action. This paper’s purpose is to look through the main threats of information systems and how we should protect and secure them. During the analysis of those risks, vulnerability, potential threats and taken action for securing information system SADME are assessed.
Information system security management
Keywords: Datorzinātne; informāciju sistēmu drošība; informācijas sistēmu pieejamība; uzbrukumi informācijas sistēmām; informāciju sistēmu drošība