Attēlu galerijas lietojumprogrammatūra Android platformai - Ginkuls, Dmitrijs (Latvijas Universitāte, 2012)
Šī kvalifikācijas darba mērķis ir apgūt iegultās programmatūras tehnoloģijas Android vides piemērā un patstāvīgi izpildīt projektu, kas lietojams uz Android API Level 8 ierīcēm un kas lieto OpenGL ES 2.0 tehnoloģijas. Izstrādātā programmatūra ļauj viegli skatīt visas bildes, kuras atrodas ierīces atmiņā. Galvenā galerija ir veidota „Grāmatu vāku” stilā ar inerces efektu. Lietotājam ir iespēja konfigurēt galveno galeriju ar dažiem efektiem. Šī programmatūra var būt viegli integrēta jebkurā citā Android programmatūrā, kā patstāvīgs modulis. Programmatūra tika radīta lietojot spējo (Agile) programmatūras izstrādes pieeju, jo projekta sākumā nebija stingri definētu prasību, un prasības tika noteiktās izstrādes laikā.

The main purpose of this work is to introduce to development on Android platform by developing a small project for Android devices running API Level 8 with OpenGL ES 2.0 technologies and Shader technology. Developed application grant user an opportunity to browse through all images which are stored on device memory. Main Gallery is made in „Cover View” style with inertion effect. User can easily configure gallery with a lot of effects. This program can easily be intergrated in any other Android application as independatn modul. The program was developed using Agile development method, because in the beginnig of the development process the defenition of end product was not fully know and were defined as the program was developed.
Image Gallery Application for Android
Keywords: Datorzinātne