Brāļu Pētera un Kārļa Puķīšu līdzdalība Dobeles un Valkas novadu sabiedriskajās norisēs - Puķīte, Santa (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba mērķis ir vienuviet apkopot informāciju par brāļu Pētera un Kārļa Puķīšu sasneigumiem un ieguldījumu Valkas un Dobeles novados. Darba rezultāti iegūti ar dokumentu analīzes un interviju pētniecības metodēm. Darba pamatā izmantotas divas teorijas – sociāla konstrukcionsima teorija un biogrāfiskā metode. Pētījuma rezultāti atspoguļo brāļu sasniegumus un paveikto hronoloģiskā secībā, un līdzdalības nozīmīgumu gan novadu, gan Latvijas attīstībā. Brāļi ir paveikuši ievērojamu darbu savās nozarēs, Pēteris Puķītis – izglītības un Kārlis Puķīte – militārajā. Darbs atspoguļo abu brāļu uzdrīkstēšanos, patriotismu un nesavtīgu darbu.

The aim of the bachelor's work is to collect information about the achievements and contributions of the brothers Peteris and Karlis Pukite in Valka and Dobele municipalities. The results of the work were obtained with the research methods of document analysis and interviews. The work is based on two theories - social constructionism theory and biographical method. The results of the study reflect the achievements and accomplishments of the brothers in chronological order, and the importance of participation in the development of both municipalities and Latvia. The brothers have done remarkable work in their respective fields, Peteris Pukitis - in education and Karlis Pukite - in the military. The work represents daring, patriotism and selfless work.
The participation of the brothers Peteris and Karlis Pukite in the social activities in Dobele and Valka municipalities
Keywords: Bibliotēkzinātne; Pēteris Puķītis; Kārlis Puķīte; Valkas novads; Dobeles novads; dzīsstāsts