A. Knopkens Rīgas reformators. Komentārs vēstulei Romiešiem - Zeps, Dainis (Zinātnes un Reliģijas dialoga grupa, 2017)
Priekšlasījums Zinātnes un Reliģijas dialoga grupas seminārā Teoloģijas fakultātē 2017.gada 28. aprīlī, dekanāta zālē. Atzīmējam, ka Andreasa Knopkena darbs ir bijis nepelnīti atstāts nevērībā, pārrunājām Andreasa Knopkena ieguldījumu Reformācijas kustībā Rīgā un Livonijā, viņa ieguldījumu arī kā teologa blakus Melanhtonam un Erasmam kā arī Luteram, kā arī nepieciešamību meklēt iespējas, kā A.Knopkena darbu tulkot citās valodās, vispirms vācu un angļu valodā.
Keywords: reformācija Rīgā un Livonijā, vēstule Romiešiem, doktrinālā teoloģija