Ārvalstu investīciju piesaistes politika Latvijā - Ārmane, Annija (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba nosaukums ir “Ārvalstu investīciju piesaistes politika Latvijā”. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt investīciju vidi un ārvalstu investīciju piesaistes politiku Latvijā, noskaidrot tās priekšrocības un trūkumus, un izvirzīt priekšlikumus tās pilnveidošanai. Bakalaura darba pirmajā nodaļā tiek aplūkota ārvalstu investīciju būtība un funkcijas, investīciju vide un ārvalstu investīciju piesaistes politikas teorētiskie aspekti. Otrajā darba nodaļā ir Latvijas investīciju vides novērtējuma analīze starptautiskos pētījumos, valsts institūciju veidotās ārvalstu investīciju piesaistes politika un ienākošo ārvalstu tiešo investīciju dinamikas un struktūras noskaidrošanai. Trešajā nodaļā tiek veikts Latvijas ārvalstu investīciju piesaistes politikas izvērtējums balstoties uz divdesmit četrām veiktajām ekspertu intervijām. Darba apjoms ir 82. lapaspuses, 7. tabulas, 6 attēli, 1 pielikums. Izmantotās literatūras un avotu saraksts ietver 116 informācijas avotus. Atslēgvārdi: ārvalstu tiešās investīcijas, investīciju vide, ārvalstu investīciju piesaistes politika.

Bachelor thesis title is “Foreign investment attraction policy in Latvia”. Bachelor thesis aims to explore the investment environment and foreign investment attraction policy in Latvia, find out its strengths and weaknesses, and give propositions for its improvement. The first chapter consists of theoretical aspects about foreign investment nature and functions, investment environment and its influencing factors and foreign investment attraction policy aims and methods. The second chapter consists of investment environment in Latvia evaluation analysis, foreign investment attraction policy analysis and incoming foreign direct investment dynamics and structure. In the third chapter there is Latvian foreign investment attraction policy assessment on the basis of twenty-four expert interviews. Bachelor paper consists of 82 pages, 7 tables, 6 images, 1 appendix and 116 sources of information Key words: foreign direct investment, investment climate, foreign investment attraction policy.
Foreign investment attraction policy in Latvia
Keywords: Ekonomika; ārvalstu tiešās investīcijas; investīciju vide; ārvalstu investīciju piesaistes politika