Kodu jaukšana latviešu digitālā satura autoru Instagram ziņās - Brikmane, Ketrīne (Latvijas Universitāte, 2022)
Mūsdienās angļu valodai ir liela nozīme ikdienas dzīvē un tā ir neatņemama saziņas sastāvdaļa starptautiskajās attiecībās, informācijas ieguvē, mācībās un sociālajā attīstībā. Angļu valodas kā lingua franca statuss noved pie tās tālākas iefiltrēšanās visās dzīves jomās, un valodas kontakts ir viena no tām. Īpaši valodas lietojumu un izmaiņas visprecīzāk var novērot sociālajos medijos. Sociālo mediju platformas sniedz daudz dažādu analizējamu datu. Šajā pētījumā tiek aplūkoti Latvijas digitālā satura autoru Instagram ieraksti ar mērķi analizēt, kā viņi izmanto kodu jaukšanu. Izmantojot kvantitatīvās un kvalitatīvās metodes, analizējot korpusu, kas apkopots no piecpadsmit Latvijas influenceru ierakstiem Instagram, pētījums liecina, ka digitālā satura veidotāji visbiežāk izmanto teikuma iekšējo kodu jaukšanu, kodu jaukšanai veicot ekspresīvās, fātiskās, starpsaucienu un ziņojumu kvalifikācijas funkcijas.

Today the English language plays a major role in everyday life and is an integral part of the communication in international relations, information acquisition, learning, and social development. The status of English as lingua franca leads to its further infiltration of all spheres of life, and language contact is one of them. Especially language use and change can be observed most accurately in social media. Social media platforms provide a great variety of data to analyse. this research examines Instagram posts by Latvian Influencers with the aim to analyse how they use code mixing. Using quantitative and qualitative methods to analyse the corpus collected from fifteen Latvian influencer posts on Instagram, the research shows that the influencers most frequently use intra-sentential code mixing, with code mixing performing expressive, phatic, interjection, and message qualifications functions.
Code Mixing in Latvian Instagram Influencers' Posts
Keywords: Valodniecība; code mixing; code switching; Instagram posts; influencers