3,5-Dimetilpirazola alkilēšanas apstākļu optimizēšana - Pavloviča, Sanita (Latvijas Universitāte, 2008)
Darbā veikta 3,5-dimetilpirazola alkilēšanas apstākļu optimizēšana ar a,w-dihalogēnsavienojumiem bāziskā vidē dažādu bāzu klātienē, lai iegūtu 1,3-di(3,5-dimetilpirazol-1-il)savienojumus, no kuriem varētu sintezēt jauna veida kompleksos savienojumus. Iegūtās vielas pētītas ar IS spektroskopijas, šķidruma hromatogrāfijas un masspektrometrijas palīdzību.

Alkylation of 3,5-dimethylpyrazole condition improvement with alkyl a,w-dihalides in alkaline media to obtein 1,3-bis(3,5-dimethylpyrazol-1-yl)compounds, from wich woud can to synthesize new generation copper complex compounds. Obtained compounds have been investigated by IR spectroscopy, as well as by LC-MS.
Optimizing Alykilating Conditions of 3,5-Dimethylpyrazole
Keywords: Ķīmija