Redzes asuma ietekme uz šaušanas rezultātiem - Bikše, Līga (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā, datorsalikumā uz 36 lapaspusēm. Darbs satur 14 attēlus, 3 tabulas un 23 atsauces uz literatūras avotiem. Militārajā jomā un atsevišķos profesionālajos sporta viedos pieprasa arvien labāku sniegumu no cilvēkiem, neskatoties uz to, ka pieaug cilvēku skaits ar redzes refraktīvajiem defektiem. Mērķis: Novērtēt, cik lielā mērā redzes izšķirtspēja ietekmē šaušanu mērķī. Metode: 33 dalībniekiem tika nomērīts redzes asums ar ikdienas redzi un apmiglojumu. Visi dalībnieki veica trīs šaušanas sērijas – ar ikdienas redzi, ar planum brillēm, ar apmiglojumu. Rezultāti: Šaušanas rezultāti būtiski pasliktinās, ja redzes asums ir vienāds vai sliktāks par 0,57 logMAR vienībām. Atslēgvārdi: redzes asums, apmiglojums, šaušana, FrACT

The Bachelor Thesis is written in Latvian, it contains 36 pages, 14 figures, 3 tables and 23 references to other works. Nowadays better performance is being expected from people in military field and professional sports, despite the fact that more people within the population have eye disorders, particularly refractive error. Purpose: to evaluate to what extent visual acuity impacts shooting results. Method: Visual acuity was measured for 33 participants under habitual and blurred visual conditions. All participants performed three series of shooting – one without obstructions, one with planum glasses and one with blur. Results: Shooting results are much worse if the vision acuity is 0,57 logMAR or worse. Keywords: visual acuity, blur, shooting, FrACT
Influence of visual acuity on shooting results
Keywords: Fizika; redzes asums; apmiglojums; šaušana; FrACT