Jūras prāmju satiksmes attīstība Latvijā - Trofimenko, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2007)
Kristīne Trofimenko uzrakstīja bakalaura darbu par tēmu “Jūras prāmju satiksmes attīstība Latvijā”. Bakalaura darba mērķis ir apzināt prāmju ceļojumu “minikruīzu” attīstības iespējas Latvijā, un līdz ar to piedāvāt kruīzu maršrutu kā jaunu soli jūras satiksmes attīstībā. Baltijas jūras tuvums un augošais pieprasījums pēc jūras ceļojumiem raksturo autores izvēlētās tēmas aktualitāti un bija par iemeslu uzvākt mīnētas tēmas izpēti. Darbs iepazīstina ar jūras ceļojumu vēsturi, ar kruīzu tūrisma produktu popularitāti pasaulē un “minikruīzu” attīstības efektivitāti Latvijā. Pētījuma rezultātā ir izdarīti secinājumi par jūras ceļojumu “minikruīzu” attīstības iespējām Latvijā un doti priekšlikumi tālākai jūras ceļojumu attīstības veicināšanai. Darba izstrādāšanā izmantoti normatīvie akti, kas regulē pasažieru jūras pārvadājumus, literatūrā sniegtie skaidrojumi, kas papildināti ar praksē gūtajām atziņām. Bez tam tika ņemti vērā statistikas dati par tūrisma nozares attīstību. Lai sasniegtu pētījuma mērķi, tika izmantota analītiskā, salīdzinošā, kā arī vēsturiskā pētījuma metode. Bakalaura darbs sastāv no ievada, anotācijām latviešu un angļu valodā, septiņām darba nodaļām, priekšlikumiem un secinājumiem.

Kristine Trofimenko has written a Bachelor’s Paper on the issue “Sea ferry traffic development in Latvia”. The aim of the Bachelor’s Paper is to study the development possibilities of ferry traffic “mini cruises” in Latvia, as well as to offer a cruise route as a new stage in the development of sea traffic. The favourable location and the growing demand for sea travels characterises the topicality of the issue and has been the reason for the study of the above mentioned issue. The Paper describes the history of sea travels as well as the popularity of cruise tourism products in the world and the development effectiveness of “mini cruises” in Latvia. As a result of the study conclusions have been drawn up regarding the development of sea travel “mini cruises” in Latvia, as well as the proposals given in order to promote he sea travel developments. For the elaboration of the paper regulatory enactments regulating sea passenger transportation, as well as explanations provided in the literature have been used, which has been supplemented with the findings acquired at practice. Besides, the statistical data on tourism development had been taken in consideration. In order to achieve the aim of the study, analytical, comparable as well as the historical methods of investigation had been used. The Bachelor’s Paper consists of introduction, annotations in Latvian and English, seven sections, proposals and conclusions.
The comparing characteristics of tourism development in Baltic States
Keywords: Vadībzinātne