Horvātijas eiropeizācijas politiskie aspekti - Goba, Uldis (Latvijas Universitāte, 2013)
Darba tēma ir „Horvātijas eiropeizācijas politiskie aspekti”. Horvātija par Eiropas Savienības dalībvalsti kļūs 2013.gadā, līdz ar to eiropeizācijas procesi šajā valstī ir ļoti nozīmīgi. Tā skar visu iekšpolitisko struktūru, taču svarīgs ir jautājums – kā dažādi ES mehānismi ietekmē eiropeizācijas norisi? To noskaidrot ir darba uzdevums, un tas tiek veikts, pētot eiropeizācijas izpausmes Horvātijas parlamentā, valdībā, publiskajā administrācijā un politiskajās partijās. Pētījums balstīts teorētiskajos konceptos par eiropeizāciju kā divvirzienu procesu, kas izpaužas kā institucionāla adaptācija, savukārt eiropeizācijas avoti un izpausmes analizētas dažādos Eiropas un Horvātijas līmeņa dokumentos, ziņojumi un nostādnes. Atslēgvārdi: eiropeizācija, Horvātija, Eiropas Savienība, parlaments, valdība, publiskā administrācija, politiskās partijas

Topic of this thesis is „Political aspects of Europeanisation in Croatia”. Croatia will become the member state of European Union in 2013, therefore europeanisation processes are relevant in this state. These processes change domestic political structure, so important question must be raised – how different EU mechanisms influence europeanisation in Croatia? To find that out research in Croatian parliament, government, public administration and political parties is made in this thesis. Work is based on theoretical concepts of europeanisation as two-way process that results in institutional adaptation, but empirical findings are based on analysis of multiple EU and national level documents, reports and guide principles. Key words: europeanisation, Croatia, European Union, parliament, government, public administration, political parties
Political aspects of Europeanization in Croatia
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)