Ieguldījumu fondu darbība un attīstība Latvijā - Barers, Antons (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba tēma ir “Ieguldījumu fondu darbība un attīstība Latvijā”. Bakalaura darba mērķis ir, pamatojoties uz ieguldījumu fondu teorijas izpēti un darbības analīzes rezultātiem, izstrādāt priekšlikumus ieguldījumu fondu darbības pilnveidošanai Latvijā. Bakalaura darbs sastāv no trim nodaļām. Pirmajā nodaļā tika izpētīti ieguldījumu fondu teorētiskie aspekti un normatīvais regulējums. Otrajā nodaļā tika analizēti un salīdzināti ieguldījumu fondu un alternatīvo ieguldījumu fondu darbības rezultāti. Trešajā nodaļā tika analizēta Latvijas iedzīvotāju finanšu pratība un papildus tika pasaules akciju tirgus indeksu lieluma izmaiņas. Mērķa sasniegšanai autors izmantoja sekojošas pētījuma metodes: kvantitatīvā datu analīzes metode, grafiskā metode, salīdzināšanas metode un aprakstošā metode. Darbs ietver 66 lapaspuses, 10 tabulas un 30 attēlus.

The topic of the bachelor paper is “Investment funds activity and development in Latvia”. Bachelor paper’s aim is to develop proposals for investment funds activity improvement in Latvia, based on research of investment funds theory and performance analysis results. Paper consists of three chapters. The first chapter examined the theoretical aspects and regulatory framework of investment funds. The second chapter analysed and compared the performance of investment funds and alternative investment funds. The third chapter analysed financial knowledge of Latvian residents and in addition analysed changes in size of the global stock market indices. To achieve the aim, author used the following research methods: quantitative data analysis method, graphic method, comparison method and descriptive method. The paper includes 66 pages, 10 tables and 30 pictures.
Investment funds activity and development in Latvia
Keywords: Ekonomika; ieguldījumu fonds; alternatīvo ieguldījumu fonds; ieguldījumu pārvaldes sabiedrība; ieguldījumi; akciju tirgus