Redzes lauka novērtējums autovadītājiem - Zveginceva, Ilga (Latvijas Universitāte, 2013)
Novērtēt vai Essilor Ergovision - Physiological Visiotest iekārta ir piemērota autovadītāju redzes lauka skrīningam. Redzes lauks tika novērtēts 373 dažādu kategoriju transportlīdzekļu vadītājiem. Pētījumā redzes lauks tika novērtēts ar Essilor Ergovision iekārtu un Humphrey Zeiss HFA II perimetru. Ar Essilor Ergovision iekārtu var novērtēt horizontālo redzes lauku autovadītājiem 60° – 100° robežās monokulāri un nazālajā rajonā centrālo 10° robežās. Humphrey Zeiss HFA II perimetra uzrādītie redzes lauka defekti horizontālājā virzienā uzrādās arī ar Essilor Ergovision iekārtu. Essilor Ergovision iekārta ir piemērota autovadītāju horizontālā redzes lauka skrīningam. Tomēr, ja redzes lauka perifērijā vai centrā novēro redzes lauka ierobežojumus, būtu nepieciešama rūpīgāka redzes lauka pārbaude.

To evaluate the suitability of Essilor Ergovision – Physiological Visiotest device for visual field screening in drivers. The visual field evaluation was done on 373 drivers with different categories. Visual field was evaluated with Essilor Ergovision – Physiological Visiotest and Humphrey Zeiss HFA II perimeter. Essilor Ergovision allows evaluating monocular horisonatl visual field in a range from 60° – 100° in periphery and central 10° nasaly. Visaul field defects observed with Humphrey Zeiss HFA II perimeter were also detected with Essilor Ergovision. Essilor Ergovision device is suitable for horizontal visual field screening in drivers. However, if the visual field defect is observed in peripheral or central areas, proper visual field testing is required.
Evaluation of visual field for drivers
Keywords: Fizika