Autoservisu datu imports un apstrāde - Koops, Einārs (Latvijas Universitāte, 2017)
Darba mērķis ir izveidot veidu, kā apdrošināšanas kompānijas X darbinieks var lejupielādēt jaunākos autoservisu un ekspertu datus, modificēt tos (pārskatāmāk nekā sākotnējā risinājumā) un visbeidzot augšupielādēt tos datu bāzē. Paralēli tam jāmaina autoservisu atlases mehānisms un tas jāpārceļ datu bāze, lai to varētu lietot apdrošināšanas kompānijas mājaslapā. Tika izskatīti dažādi iespējami risinājumi ar kuriem varētu veikt doto datu atjaunošanu. Visbeidzot veicot sarunas ar uzdevuma pasūtītāju un konsultējoties ar kolēģiem, tika izlemts izmantot CSV failus, kuri tiktu importēti Oracle formā, lai veiktu datu saglabāšanu datu bāze. Paralēli šī risinājuma izstrādei, tika mainīts servisu atlases algoritms, kurš izmanto autoservisu un ekspertu datus.

Work goal was to create a way for insurance company X worker to download newest transport service and expert data from database, modify them (in more convenient way than previous solution) and then upload them back into the database. At the same time need appeared to change transport service algorithm and transfer it into database, so that it could be used for insurance company homepage. At start there were examined many different solutions with which data modification could be done. In the end it was decided, by talking with task requesters and by consulting with colleagues and, that CSV file will be used, which will be imported into Oracle Form, that way data would be saved into database. In the same time, algorithm for selecting transport services will be changed, which uses transport service and expert data.
Import and processing of service station data
Keywords: Datorzinātne; Oracle Form Builder; PL/SQL; JIRA; insurance; apdrošināšana