Veikala saziņas servera modernizēšana - Sedols, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2015)
Šī kvalifikācijas darba mērķis ir izstrādāt un ieviest modernu risinājumu, kas uzlabotu sporta preču veikalu Fans saziņas iespējas, reizē palielinot serveru infrastruktūras efektivitāti. Risinājumam jānodrošina sekmīga jaunās tīmekļvietnes testēšana un e-pasta pakalpojums, izmantojot privāta mākoņpakalpojuma platformu. Ilgtermiņā risinājums būs tehniski stabils, uzlabojams un ērti pārvaldāms. Diagnosticējot esošās problēmas un dokumentējot to risinājumu, tiks nodrošināta iespēja līdzīgā situācijā ātri ieviest šo pašu risinājumu.

The objective of this qualification work is to develop and implement a modern solution which will improve communication possibilities of sports gear shop Fans simultaneously enhancing effectiveness of server infrastructure. The solution has to provide successful testing environment of a new website and email service using a private cloud platform. In the long term, the solution is going to be technically stable, upgradable and easily manageable. While diagnosing the existing problems and documenting their solutions a guide is made to swiftly implement it in a similar situation.
Communication server upgrade for a retail shop
Keywords: Datorzinātne; atvērtā koda programmatūra; servera uzstādīšana; Kolab; tīmekļvietnes mitināšana