Augstas intensitātes un garo skrējienu treniņu metožu izvērtējums piecu kilometru distancē - Špundzāne, Marta (Latvijas Universitāte, 2025)
Darba tēma ir "Augstas intensitātes un garo skrējienu treniņu metožu izvērtējums piecu kilometru distancē" Darba mērķis ir izvērtēt augstas intensitātes intervālu treniņu un garo skrējienu efektivitāti skriešanas veiktspējas uzlabošanā sagatavošanās perioda pirmajos divos mezociklos Pētījuma rezultāti norāda, ka, iekļaujot treniņu procesā augstas intensitātes intervālu skrējienus, sešu nedēļu laika periodā nodrošinās izteiktāku snieguma uzlabojumu 5 kilometru distancē, nekā iekļaujot treniņu procesā tikai garos skrējienus Atslēgvārdi: Augstas intensitātes intervālu treniņi, garie skrējieni, skriešana, treniņu metodes, veiktspēja

The topic of the thesis is "High intensity and long distance running training method evaluation in five kilometers distance" The aim of the thesis is to evaluate the effectiveness of high-intensity interval training and long-distance running in improving running performance during the first two mesocycles of the preparation period The results of the study indicate that including high-intensity interval training in the training process will provide a more pronounced improvement in performance in the 5-kilometer distance over a six-week period than including only long runs in the training process. Keywords: High-intensity interval training, long runs, running, training methods, performance
High intensity and long distance running training method evaluation in 5 kilometers distance
Keywords: Sporta zinātne; Augstas intensitātes intervālu treniņi; Garie skrējieni; Skriešana; Treniņu metodes; Veiktspēja