Vizuālās uzmanības testēšanas programmatūras izveide - Krastiņš, Rihards (Latvijas Universitāte, 2021)
Šajā darbā tiek aprakstīti cilvēka vizuālās uzmanības un vizuālā meklēšanas procesi, kā arī tika izveidota un aprakstīta vizuālās uzmanības testēšanas programmatūra lietotāju saskarnes dizainiem. Šis darbs tika izstrādāts, lai noteiktu cik ilgs laiks tiks aizņemts, lai atrastu noteiktus elementus dažādās pozīcijās tīmekļa vietnē. Iegūtie dati tālāk tiks izmantoti, lai izveidotu programmatūru, ar kuru būs iespējams veikt lietotāju saskarnes dizainu testēšanu. Programmatūras iegūtie rezultāti varēs tikt izmantoti, lai pārbaudītu, vai izveidotais lietotāju saskarnes dizains ir piemērots lietotājiem vai nē. Rezultātā varēs veikt dizaina pārbaudi pirms tās implementācijas.

This paper describes the process of human visual attention and visual search, as well as the development and description of visual attention testing program for user interface designs. The purpose of this paper was to determine how long would it take to find specific elements in four different positions in websites. The gathered data from the research is used in developing the visual attention testing program. The results that are provided by the testing program can be used to determine if the created website design is user friendly or not. Therefor notifying if the design is easy to use before it gets implemented.
Visual attention testing software development
Keywords: Datorzinātne; Vizuālā uzmanība; vizuālā meklēšana; vizuālās uzmanības testēšana