Uzņēmuma SIA “RAMATAS PLUS” finansiālās situācijas novērtējums un tā attīstības perspektīvas - Giržda, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba temats ir “Uzņēmuma SIA “RAMATAS PLUS” finansiālās situācijas novērtējums un tā attīstības perspektīvas”. Darba mērķis ir, pamatojoties uz finanšu analīzes teorētisko aspektu raksturojumu, novērtēt SIA „RAMATAS PLUS” finansiālo situāciju un izstrādāt priekšlikumus tā darbības tālākai pilnveidošanai. Bakalaura darbā autore pētīja SIA “RAMATAS PLUS” finanšu situāciju, salīdzinot uzņēmumu ar konkurentu un teorijā izmantojamiem paņēmieniem un metodēm, un konstatēja uzņēmuma nepilnības un problēmas finansiālajā darbībā, uz kā pamata izstrādāja priekšlikumus finansiālo rezultātu uzlabošanai. Atslēgvārdi: finansiālā situācija, finanšu analīze, likviditāte, rentabilitāte, kapitāla struktūra, līdzekļu aprite, maksātspēja, vertikālā analīze, horizontālā analīze, konkurentspēja.

The subject of the bachelor's work is an assessment of the financial situation of RAMATAS PLUS and its development prospects. The aim of the work is to assess the financial situation of RAMATAS PLUS, on the basis of a description of the theoretical aspects of the financial analysis, and to develop proposals for further development of its activities. In the work of the bachelor, the author studied the financial situation of RAMATAS PLUS, comparing the company with its competitors and the methods and methods used in the theory, and identified the company's weaknesses and problems in its financial performance, on the basis of which proposals to improve financial results were developed. Keywords: financial situation, financial analysis, liquidity, profitability, capital structure, movement of funds, solvency, vertical analysis, horizontal analysis, competitiveness.
Company’s LTD “RAMATAS PLUS” assessment of the financial situation and it’s development perspectives
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; finansiālā situācija; finanšu analīze; likviditāte; rentabilitāte; kapitāla struktūra