Publisko lietu nodošanas sevišķajā lietošanā tiesiskie aspekti - Skaldis, Ints (Latvijas Universitāte, 2017)
Darbā pētīti publisko lietu tiesību jautājumi, īpaši praktiskās problēmas, kas rodas, nododot publisku lietu sevišķā lietošanā, attiecībā uz tiesisko attiecību juridisko dabu. Izklāstā identificētas šo tiesību praktiskas piemērošanas problēmas, kas rodas gan privātpersonām, gan publiskām personām, īstenojot savas tiesības uz publisku lietu sevišķu lietošanu. Autors, balstoties uz iestāžu un tiesu praksi, norāda uz kļūdām, izdara secinājumus un priekšlikumus, lai veicinātu pareizu tiesību normu piemērošanu, identificētu tiesisko attiecību veidu, rīcības brīvības robežas, tiesības un pienākumus, kas gan privātpersonām, gan publiskām personām jāievēro, nododot publisku lietu sevišķā lietošanā. Atslēgvārdi: publiska lieta, piešķīrums, sevišķa lietošana, rīcības brīvība, rīcības publisko un privāto tiesību jomā nošķiršana, valsts atbalsts.

Thesis deals with public space, property law issues, in particular the practical problems arising from the transfer of public property for a special use, as regards the nature of the legal relationship. The thesis contains identification of legal issues arising from practical application of the relevant law to both the private and public authorities, exercising their right to special use of public property. The author, based on practice of public authorities and court identifies shortcomings draws conclusions and proposals to promote the correct application of the law, to identify the nature of the legal relationship, limits of discretion, the rights and obligations of both individuals and public persons applicable to transferring public property for special use. Keywords: public property, public space, dedication, discretion, separation of conduct in public and private law field, state aid.
Legal aspects of delivery of things for public use for particular usage
Keywords: Juridiskā zinātne; publiska lieta; piešķīrums; sevišķa lietošana; rīcības brīvība; rīcības publisko un privāto tiesību jomā nošķiršana