Latvijas komercbanku kredītportfeļa analīze - Savicka, Linda (Latvijas Universitāte, 2007)
Diplomdarba temats ir Latvijas komercbanku kredītportfeļa analīze. Darbā tiek apskatīti banku kredītportfeļa veidošanas un vadības pamatprasības, novērtēta Latvijas komercbanku kredītportfeļa struktūra, dinamika, kvalitāte un ienesīguma rādītāji. Par analīzes bāzi tiek ņemti Latvija komercbanku rādītāji. Darbs sastāv no trim daļām: pirmajā tiek pētīti ar komercbanku kredītportfeļa veidošanu saistītie teorētiskie un metodoloģiskie pamati; otrajā – Latvijas komercbanku kredītportfeļa struktūras, kvalitātes un ienesīguma dinamikas analīze un trešajā- izstrādāti priekšlikumi komercbankas kredītportfeļa vadības procesa pilnveidošanai mūsdienu apstākļos. Latvijas komercbanku kredītportfeļa analīzes procesā tiek izmantotas šādas metodes: struktūras analīze; koeficientu analīze; iegūto rādītāju dinamikas analīze pēc 2000. – 2006. gadu datiem. Analīzes rezultātā tiek dots Latvijas komercbanku kredītportfeļa struktūras un raksturojošo rādītāju dinamikas novērtējums un formulēti secinājumi par galvenajiem riskiem un problēmām, kas ir saistītas ar banku kreditēšanas attīstību Latvijā. Darbā tiek piedāvāti priekšlikumi Latvijas komercbankas kredītportfeļa vadības procesa pilnveidošanai mūsdienu apstākļos. Atslēgvārdi: kredīts, kredītportfelis, komercbanka, kredītrisks.

Theme of diploma work is the analysis of the credit portfolio of Latvian commercial banks. In the work is analised formation and monitor for main demands of banks’ credit portfolio, evaluate structure, dynamics, quality index and profitability index of Latvian commercial banks. Analysis is made base on Latvian commercial banks indexes. The work consist of three parts: In fist part is study with commercial banks credit portfolio formation associated theoretical and methodological principles; in second – Latvian commercial banks structure, quality and profitability analysis of dynamic and in third – make up suggestions for commercial banks credit portfolio monitoring in nowadays conditions. The credit portfolio of Latvian commercial banks process of analysis was used following methods: •Analysis of structure; •Analysis of rates; •Analysis of dynamics from 2000. – 2006. year After analysis is given evaluation of the credit portfolio of Latvian commercial banks and formulate conclusion for main risks and problems with banks’ crediting growth in Latvia. In the work are offer suggestions for commercial banks credit portfolio monitoring in nowadays conditions. Keywords: a credit, a credit portfolio, a commercial bank, a credit risk.
The analysis of the credit portfolio of Latvian commercial banks
Keywords: Vadībzinātne