Prokrastinācijas saistība ar sociālo mediju lietošanas paradumiem - Grinberga, Diāna (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba tēma ir: " Prokrastinācijas saistība ar sociālo mediju lietošanas paradumiem. Bakalaura darba teorētiskajā daļā tika apkopoti pētījumi un zinātniskie raksti par prokrastināciju un sociālajiem medijiem. Pētījuma mērķis bija noskaidrot, vai pastāv saistība starp prokrastināciju un sociālo mediju lietošanas paradumiem pieaugušajiem. Pētījumā piedalījās 79 respondenti vecumā no 20 līdz 59 gadiem (59% sievietes un 41% vīrieši). Dati tika ievākti interneta vidē, izmantojot divas pašnovērtējuma aptaujas, Prokrastinācijas aptauju (Procrastination Scale, Lay, 1986) un šī bakalaura darba ietvaros izstrādātu aptauju par sociālo mediju lietošanas paradumiem. Pētījuma rezultāti parādīja, ka pastāv statistiski nozīmīga pozitīva saistība starp prokrastināciju un sociālo mediju lietošanas intensitāti, kas norāda, ka pieaugot sociālo mediju lietošanas biežumam, pieaug arī prokrastinācijas līmenis. Pastāv statistiski nozīmīga pozitīva saistība starp prokrastināciju un sociālo mediju lietošanas biežumu. Kā arī tika atklātas pozitīvas statistiski nozīmīgas saistības starp prokrastinācijas rādītājiem un divām sociālo mediju lietošanas apakšskalām - “Noturība” un “Pārmērīga lietošana”.

The theme of this bachelor's thesis: Relationship between procrastination and social media use habits. In the theoretical part of the bachelor's thesis were collected research and scientific articles on procrastination and social media. The aim of the study was to determine whether there was a connection between procrastination and social media use habits in adults. The survey shows 79 respondents aged 20-59 (59% women and 41% men). Data were collected via the Internet using two self-assessment questionnaires, the Procrastination Scale (Lay, 1986) and the social media usage habits questionnaire developed in this Bachelor's thesis. The results of the study showed that there is a statistically significant positive connection between the procrastination and the intensity of social media use, indicating that as social media use increases, so does the level of procrastination. There is a statistically significant positive relationship between procrastination and the frequency of social media use. Positive statistically significant relationship was also found between procrastination rates and two subsets of social media usage habits scale - Persistence and Overuse.
Relationship Between Procrastination and Social Media Use Habits
Keywords: Psiholoģija; prokrastinācija; sociālie mediji; sociālo mediju lietošanas intensitāte; pārmērīga sociālo mediju lietošana