Aizstāvība kriminālprocesā pirmstiesas izmeklēšanā - Kartašova, Baiba (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darbā tiek pētīts aizstāvības institūts pirmstiesas izmeklēšanā. Lai labāk izprastu aizstāvības rašanos un pastāvēšanas būtību tiek apskatīta aizstāvības vēsture no Senās Romas laikiem līdz mūsdienām. Liela nozīme ir arī gadu gaitā veidotajiem normatīvajiem aktiem, kas gadu gaitā ir daudzkārt mainīti un pilnveidoti un uzskatāmi par aizstāvja darba neatņemamu sastāvdaļu. Aizstāvja darbošanās kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā nav iedomājama bez personām, kurām ir tiesības uz aizstāvību. Pastāv personu loks, kurām ir tiesības atteikties no aizstāvja pakalpojumiem un veikt personīgo aizstāvību. Likums paredz gadījumus, kad aizstāvja piedalīšanās ir noteikta kā obligāta un tās galvenokārt ir personas, kuras pašas nevar veikt savu aizstāvību zināšanu, fizisku vai psihisku trūkumu dēļ. Darbā galvenokārt tika pētīti gadījumi, kad pirmstiesas izmeklēšanā ir noteikta obligātā aizstāvība.

Bachelor’s work analyzes the defense institute pre-trial investigation. To betterunderstand the emergence of the defense and the existence of the substance at issue indefense of history from Roman times to the present day. Is also very important over the years, law makers, who over the years is much changed and improved and consideredas an integral part of at hesis. Defender of activity in the criminal investigation is no possible without people who have the right to a fair hearing. There is a class of persons has the right to waive counsel and services for personal defense. The law provides for case where the defender’s participation is made compulsory, and they are mainly people who are themselvesunable to make his defense expertise, physical or mental defects. Work has been mainly studied in cases of pre-trial investigation has been made compulsory on defens.
Criminal defense of pre-trial investigation
Keywords: Juridiskā zinātne