Iedzīvotāju ģeogrāfiskā mobilitāte Aknīstē - Joča, Ginta (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbā „Iedzīvotāju ģeogrāfiskā mobilitāte Aknīstē” tiek raksturota pilsētas iedzīvotāju mobilitāte Latvijas mērogā un starpvalstu migrācija. Darba mērķis ir izvērtēt iedzīvotāju ģeogrāfiskās mobilitātes iezīmes Aknīstē. Darbu veido 4 nodaļas, secinājumi, izmantotā literatūra, kā arī pielikumi. Pirmajā nodaļā raksturota iedzīvotāju ģeogrāfiskā mobilitāte un aplūkoti migrācijas veidi. Otrajā nodaļā aprakstīts Aknīstes pilsētas novietojums, saimnieciskā struktūra, iedzīvotāju skaits un tā izmaiņas. Trešajā nodaļā apkopoti pētījumā izmantotie materiāli un metodes. Pēdējā nodaļā veikts Aknīstes pilsētas iedzīvotāju ģeogrāfiskās mobilitātes raksturojums – ikdienas mobilitāte, iekšzemes un starpvalstu migrācija un pārrobežu mobilitāte uz Lietuvu. Atslēgas vārdi: iedzīvotāju ģeogrāfiskā mobilitāte, migrācija, Aknīste

The mobility of city’s population is in the scale of Latvia and interstate migration is characterized in the Bachelor Paper „Characteristics of Geographical Mobility in Aknīste”. The aim of the Bachelor Paper is to evaluate the traits of geographical mobility of the population in Aknīste. The Bachelor Paper consists of four chapters, conclusions, list of literature, as well as annexes. The first chapter characterizes geographic mobility of population and discusses types of migration. The second chapter explores the location of Aknīste, its economic structure, the number of inhabitants and their changes. The third chapter summarizes materials and methods used in the research. And the last chapter characterizes the geographic mobility of Aknīste population – everyday mobility, domestic and interstate migration, and cross-border mobility to Lithuania. Key words: geographic mobility of population, migration, Aknīste
Characteristics of geographical mobility in Aknīste
Keywords: Ģeogrāfija