Latvijas Universitātes mācībspēki un Bibliotēka - Mantiniece, Ilga (My University, 2018)
Latvijas vēsturnieku II kongresā prezentētais stenda referāts atgādina par vēsturiskajām liecībām Latvijas Universitātes (LU) mācībspēku un Bibliotēkas mijiedarbībā ‘cilvēks-zinātne, vēsture-zinātne, zinātne-vēsture’. Bibliotēkas rīcībā esošā bāze zinātniskiem pētījumiem augstskolas pirmajās divās desmitgadēs lielā mērā bija atkarīga no pašu mācībspēku iesaistes tās papildināšanai, ieguldot tajā gan savu darbu, gan daloties ar savām privātajām bibliotēkām, un tagad varam lepoties ar vērtīgām grāmatu kolekcijām no šī laikposma.
Keywords: Research Subject Categories::INTERDISCIPLINARY RESEARCH AREAS; Latvijas Universitātes Bibliotēka; Latvijas Universitātes mācībspēki