Personāla motivācija valsts iestādēs un pašvaldībās - Linkaite, Liene (Latvijas Universitāte, 2007)
„Personāla motivācija valsts iestādēs un pašvaldībās” ir pētījums par motivāciju, kā instrumentu, kas tiek izmantots indivīda personisko un organizācijas mērķu sasniegšanā. Galvenais pētījuma mērķis ir noskaidrot četru aplūkoto iestāžu personāla motivējošos un demotivējošos faktorus. Kopumā pētījumā piedalījās 60 respondenti. Bakalaura darbā izvirzītās hipotēzes: Valsts iestāžu un pašvaldību darbiniekiem aktuālāki ir higiēnas faktori nevis motivatori; un Valsts iestāžu un pašvaldību darbiniekiem trūkst motivācijas, kas veicina viņu neapmierinātību, jo netiek apmierinātas viņu vajadzības un vēlmes, tiek pārbaudītas un pierādītas. Iegūtie pētījuma rezultāti apliecina, ka personāla motivēšanā pastāv vairākas iestādēm kopīgas un atšķirīgas problēmas. To apliecina respondentu sniegtās atbildes un norādes par neapmierinātību ar iestādes spēju nodrošināt pilnībā apmierinošus higiēnas faktorus un veicināt tur strādājošo motivāciju.

The research paper „Motivation of human resources in public institutions and local government” deals with the motivationa as an instrument that is used for personal and organizations goals. The main aim of the research is to make out motivating and demotivating factors in four examined organizations. Overall 60 respondents took part in the research. In the research paper hypothesis that hygiene factors for human resources in public institutions and local government are more urgent than motivating factors; and Human resources in public institutions and local government have short motivation, what make their dissatisfaction, because their needs and wishes isnt satisfied, were examined and verified. The gained results confirms that the institutions have some common and some different problems. It is confirmed by the respondents answers and references about the dissatisfaction about the institute unsatisfactory hygiene conditions and inability to motivate the employees.
Motivation of human resources in public institutions and local government
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)