FrameNet-LV datu kopas transformēšana un tiešsaistes pārlūka izstrāde - Lasmanis, Viesturs Jūlijs (Latvijas Universitāte, 2022)
FrameNet-LV projekts ir balstīts uz latviešu valodas semantisku marķēšanu pēc freimu metodes. Šajā dokumentā aprakstītā programmatūra kalpo šī projekta papildināšanai ar datu transformēšanu uz XML formātu, kas ir balstīts uz Bērklija FrameNet projekta datu organizācijas struktūru, ar Python kodu pielāgojot to latviešu FrameNet vajadzībām. Dokumenta ietvaros ir aprakstīta arī šīs informācijas attēlošanas nolūkos izstrādātā tīmekļa pārlūka projektējums un realizācija. FrameNet-LV tīmekļa pārlūks ir izstrādāts ar mērķi, lai lietotājs spētu ar tā palīdzību ērtāk pārskatīt un pielietot korpusā marķēto semantisko informāciju pēc dažādiem meklēšanas un datu atlases kritērijiem.

The FrameNet-LV project is based on the frame-based semantic annotation of the Latvian language. The program described within this document aims to supplement the existing project by using Python to transform the annotated data set to an XML format, based on the example of the Berkley FrameNet project, adjusting the file structure to suit the needs of the Latvian Frame-Net project. This document also includes the specification and realization details of the FrameNet-LV webpage. This webpage is created with the purpose of allowing the user to easily navigate and use the annotated information through various search and selection options.
FrameNet-LV data set transformation and webpage development
Keywords: Datorzinātne; FrameNet; Python; XML; latviešu valoda; semantiska marķēšana