Konfigurācijas un izmaiņu pārvaldības procesu ieviešana uzņēmumā - Apine, Anda (Latvijas Universitāte, 2007)
Izmaiņu un konfigurācijas pārvaldība ir ITIL pakalpojumu pārvaldības procesi. Darbā aprakstīta šo procesu ieviešana reālā uzņēmumā. Procesa ieviešanu uzņēmumā raksturo procesa aktivitātes, dokumentācija un atbildības sadalījums un procesu gala produkts – izmaiņu un konfigurācijas pārvaldības datubāze(CMDB). Procesu realizācijai uzņēmumā tiek izmantots rīks – HP OpenView Service Desk. Lielākā daļa no procesa tehniskās realizācijas ir HP OpenView Service Desk pielāgošana uzņēmuma vajadzībām. Darba noslēgumā veikta statistikas datu analīze izvērtējot sasniegtos rezultātus.

Change and Configuration Management is ITIL Service Management processes. This paper describes implementation of these processes in organisation. Implementation in organisation consist of process activities, documentation, description of roles and responsibilities and result delivered by processes change and configuration management database (CMDB). HP OpenView Service Desk is tool used in technical delivery of process. The biggest part of technical configuration done during process implementation is adaptation of HP OpenView Service Desk to organizational needs. Final part of paper contains analyse of process results in meaning of statistics.
Configuration and change management implementation in organization
Keywords: Datorzinātne