SIA "Tieto Latvia" finanšu analīze un izaugsmes iespēju novērtējums - Fecere, Dace (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darba nosaukums ir „SIA „Tieto Latvia” finanšu analīze un izaugsmes iespēju novērtējums”. Maģistra darba mērķis ir izpētīt IT nozares uzņēmuma "Tieto Latvia" finanšu rādītāju attīstības tendences un to ietekmējošos faktorus, salīdzināt tos ar konkurentu un nozares vidējiem rādītājiem. Maģistra darba pētījuma rezultātā izdarīti secinājumi un izvirzīti priekšlikumi SIA „Tieto Latvia” uzņēmuma saimnieciskās darbības efektivitātes uzlabošanai. Darbs sastāv no ievada, četrām nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem, izmantotās literatūras un avotu saraksta, kā arī no pielikumiem. Darbā iekļautais pētījuma periods ir no 2010. līdz 2012. gadam. Maģistra darba apjoms ir 82 lappuses bez pielikumiem, kurās iekļautas 14 tabulas un 18 attēlus, kā arī 8 pielikumi. Atslēgas vārdi – finanšu analīze, finansiālā stabilitāte, likviditāte, rentabilitāte, maksātspēja.

The title of the Master's thesisis Financial analysis and growth opportunity assessment of “Tieto Latvia” Ltd. The purpose of Master’s diplomais to explore tendency of economic activities and its influencing factors of the IT company „Tieto Latvia”, based on the research results to improve its financial situation and elaborate recommendations on economic development and activity. Key words –financial analysis, analysis of economic activity, liquidity, profitability, solvency. As a result of the Master`s thesis there are several conclusions and proposals in order to improve the operating efficiency. The thesis is for the period from 2010 to 2012. The Master's thesis consists of 82 pages including 14 tables, 18 images and 8 additions.
Financial analysis growth opportunity assessment of "Tieto Latvia" Ltd.
Keywords: Ekonomika