Spēļu uzdevumu izmantošana atmiņas uzlabošanai krievu valodas kā svešvalodas stundās - Novicka, Natālija (Latvijas Universitāte, 2015)
Diplomdarba tēma „Spēļu uzdevumu izmantošana atmiņas uzlabošanai krievu valodas kā svešvalodas stundās” – Rīga 2015.g. Darba autore Natālija Novicka. Darba mērķis ir izstrādāt un aprobēt spēļu uzdevumus atmiņas uzlabošanai sestās klases skolēniem mācību komplektam „Здравствуй, это я!”. Darbs sastāv no ievada, 2 daļām, secinājumiem, izmantotās literatūras saraksta, pielikumiem. Darba pirmajā daļā teorētiski analizēta zinātniskā literatūra par runas darbības psiholoģiskajiem pamatiem, atmiņas procesiem, atmiņas veidiem, mnemoniku, par atmiņu un iegaumēšanu, par atmiņas nostiprināšanas paņēmieniem, par spēles nozīmi un motivāciju. Darba otrajā daļā analizēts sestās klases mācību komplekts „Здравствуй, это я!”. Piedāvāti spēļu uzdevumi atmiņas uzlabošanai sestās klases skolēniem mācību komplektam „Здравствуй, это я!”. Darbā izstrādāti secinājumi. Diplomdarbu varēs izmantot krievu valodas kā svešvalodas skolotāji, skolēni un visi, kuri vēlas apgūt krievu valodu

The theme of the diploma work „Games tasks in Russian language lessons to improve memory of foreegh language„ – Rīga, 2015. The author is Natālija Novicka. The aim of the work is to work out and approbate game exercises to develop memory for pupils of the form 6 who use the training kit „Здравствуй, этоя!”. The work consists of introductional part, conclusion, the list of the used literature, additions. The scientific literature about phsychological principles of speach action, the processes of speach, ways of speaking, mnemmonics, memory and memorizing, about ways of fastening memory, about importance of game is analysed in the 1 st chapter of the work. 3 The training kit for the 6 th form „Здравствуй, этоя!” is analysed in the second part of the work. There are games exercises which can help to improve the memory of the 6 th form pupils using the training kit „Здравствуй, этоя!” The conclussions are worked out. The diploma work can be used by the teathers of the Russian language as foreign language, pupils and all who wants to master the Russian language. Key words: development of memory, games, the Russian language as foreign language.
Games Tasks in Russian Language Lessons to Improve Memory of Foreegh Language
Keywords: Pedagoģija; atmiņa; attīstība; spēles; krievu valoda; svešvaloda