Datoru izmantošanas uzskaites sistēma - Martinkens, Ainārs (Latvijas Universitāte, 2007)
Darbā ir izveidota datoru lietotāju uzskaites sistēma, kas nodrošina studentu darba organizāciju LU datorklasēs. Tiek aprakstīti un salīdzināti daži veidi, kā veikt informācijas uzkrāšanu elektroniskā veidā par datoru izmantošanas laiku un lietotājiem, tā realizējot sava veida “žurnālu", kas aizstāj lietotāju pierakstīšanos papīra žurnālā. Darba pirmajā daļā tiek analizēti vairāki sistēmas realizācijas varianti, atrasts piemērotākais variants un izvērtēta tā ieviešanas iespēja Latvijas Universitātes datorklasēs. Darba otrajā daļā tiek aprakstīti sistēmas realizācijas tehniskie aspekti un izstrādātā programmatūrā uzkrātās informācijas apstrādāšanai un rezultātu aplūkošanai.

This work describes and compares some methods to gather information about computer usage and their users to implement electronic journal to replace manual registration of users. First part of this work describes research in finding appropriate tools and their implementation in computer classrooms of University of Latvia. Second part of this work describes development of software to process and represent gathered information.
Computer Usage Accounting System
Keywords: Datorzinātne