Pusautomātiskā testēšana ar mobilo ierīču emulatoriem un monitoru sienu - Avotiņš, Edgars (Latvijas Universitāte, 2019)
Ir nepieciešama kvalitatīva testēšana, lai gūtu pārliecību par izstrādāto sistēmu. Sistēmas testus ir iespējams veikt gan manuāli, gan automatizēti, un ir izveidoti populāri paņēmieni un formulas, kā noteikt, vai konkrētos sistēmas testus labāk veikt vienā vai citā veidā. Piemēram, balstoties uz testēšanas izmaksām vai priekšrocībām. Tomēr katrs no šiem testēšanas veidiem ir ļoti ierobežots. Testējot manuāli, regresā testēšana ar laiku kļūst pārāk laikietilpīga, un, testējot automatizēti, sarežģīti ir identificēt vizuālos defektus. Tika izveidots un pētīts pusautomātiskās testēšanas ietvars, ar kura palīdzību būtu iespējams apvienot manuālās un automatizētās testēšanas labākos aspektus, tādā veidā saglabājot izmaksas, bet uzlabojot rezultātu efektivitāti.

High quality testing is needed to gain confidence in the product. System tests can be executed both manually and automatically and popular approaches have continuously formed for deciding how to run the specific test. For example basing these decisions on costs of testing or benefits of testing. Sadly manual and automatic test execution both have their drawbacks. With time regression testing becomes too time consuming to do manually and visual bugs are hard to identify automatically. A semi-automated test framework was designed, developed and researched to combine the best aspects of manual and automatic test execution, therefore increasing the benefits while remaining the cost.
Semi-automated testing using mobile emulators and monitor wall
Keywords: Datorzinātne; pusautomātiskā testēšana; manuālā testēšana; automatizētā testēšana; emulatori; monitoru siena