Ruby on Rails. - Pahomovs, Aleksandrs (Latvijas Universitāte, 2010)
Kvalifikācijas darbā tiek apskatīta atklāta pirmkoda izstrādes vide Ruby on Rails. Darbā tiek apskata Ruby on Rails izstrādes vide, tas darbības principi, iespējas un elastīguma demonstrācija. Rails ir ietvars, kas izmanto Ruby programmēšanas valodu. Rails – tas ir pilnvērtīgs daudzlīmeņu ietvars kas izmantots datubāzes izmantotos Web lietojumprogrammu izveidošanai, kurš ir bāzēts uz MVC arhitektūras. Rails tiek izmantots no laišanas darbā līdz lielai uzņēmējdarbībai. Rails – tā vispirms ir infrastruktūra, tāpēc Rails īpaši piemērota jebkuram Web lietojumprogrammām. Es aprakstu, kura IDE var izmantot projektu izstrādāšanai, kā var rīkoties ar datu bāzi, izmantojot migrācijas, kā var izveidot kļūdu pārbaudi. Es apskatīju sesiju izveidošanu un to glabāšanu datu bāzē.

In the qualification paper the source code development environment Ruby on Rails is researched. The paper reviews Ruby on Rails development environment, principles of operations thereof and demonstration of flexibility. Rails is the framework that uses Ruby programming language. Rails – it is an MVC architecture based multilevel framework used to generate Web applications applied in databases. Rails is used from the very launch to large businesses. Rails is first of all an infrastructure therefore Rails is especially well suited for any Web applications. I have described which IDE can be used for project development, how to use the database with migrations, how to generate error checking. I have reviewed session generation and storage thereof in the database.
Ruby on Rails.
Keywords: Datorzinātne