Pašnovērtējums radiologa asistenta praksē - Mauriša, Līga (Latvijas Universitāte, 2012)
Darba autors: Līga Mauriša. Bakalaura darbs „Pašvērtējums radiologa asistenta praksē”. Latvijas Universitāte, Rīga 2012. 39. lapaspuses. Darba izvirzītais mērķis – noskaidrot pašvērtējuma nozīmi radiologa asistenta praksē. Lai sasniegtu pētījuma izvirzīto mērķi, darbam tiek izvirzīti sekojoši uzdevumi: 1.analizēt literatūru par darbinieku pašnovērtējumu un kompetencēm diagnostiskā radioloģijā; 2.analizēt normatīvos dokumentus par radiologa asistenta kompetenci un tās novērtēšanu; 3.izstrādāt pašnovērtējuma anketu radiologa asistenta (radiografera) amatam; 4.veikt pētījumu un apkopot iegūtos rezultātus; 5.izstrādāt secinājumus un priekšlikumus. Bakalaura darbs sastāv no divām daļām un 8 (astoņām) nodaļām. Darbā aprakstīti radiologa asistenta un radiogrāfera nepieciešamās prasmes veicot savus amata pienākumus, izpētīta literatūra par darbinieka vērtējumu un pašnovērtējumu, kā arī no psiholoģijas viedokļa aprakstīts, kā cilvēka dzīves laikā izveidojas pašvērtējums un kā tas ietekmē turpmāko dzīvi un viņa darbu. Kvalifikācijas darba ietvaros izstrādāta anketa radiologa asistenta pašnovērtējuma noteikšanai. Nobeigumā ir izdarīti secinājumi atbilstoši izvirzītiem uzdevumiem. Radiologa asistenta pašvērtējums, darba novērtējums galvenokārt vērsts uz attīstības veicināšanu, lai tiktu uzlabota darba vide, paaugstinot darba efektivitāti un uz personāla attīstību un izaugsmi. Darbā ir 39 lapaspuses, 12 (divpadsmit) attēli un 2 (divi) pielikumi. Atslēgas vārdi: radiologa asistents, radiogrāfers, radioloģija, pašvērtējums.

SUMMARY Author: Liga Marisa. Bachelors Work „ Self-assessment in practice of radiographer”, Latvian University, 2012, 39 pages. The aim of work, is to estimate the role of self-assessment in practice of radiographer. Such objectives were set up: 1.to analyze literature about self-assessment and competences of employee in diagnostic; 2.to analyze the legislation of competence and it’s evaluation of radiographer; 3.to elaborate that questionnaire for radiographers 4.to provide the investigation 5.to work about conclusions and suggestions. The bachelor’s work consists of two parts, 8 chapters. The work describes necessary competences of radiographer, analyzes literature about self-assessment and assessment of employee and from psychological point of view how self-assessment changes throughout the lifetime and is influenced by work. The questionnaire about self-assessment was elaborated during this work. The conclusions and suggestions were worked out according the information gathered. It was stated that self-assessment is a driving force for development and improvement of qualification of radiographers and effectiveness of work. The work consists of 39 pages, 12 images and 2 annexes Key words: radiographer, radiology, self-assessment.
Self-assisment in radiographer practise
Keywords: Medicīna