Butilmetakrilāta un etilēndimetakrilāta monolītu sintēze kapilārajā kolonnā - Eglītis, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2012)
Butilmetakrilāta un etilēndimetakrilāta monolītu sintēze kapilārajā kolonnā Kristaps Eglītis, zinātniskā darba vadītāja Dr. chem. Silvija Ābele. Bakalaura darbs 55 lappuses, 29 attēli, 6 tabulas, 33 literatūras avoti, 2 pielikumi. Latviešu valodā. Darbā izpētīta un apkopota informācija par organiskajiem monolītiem, to vēsturi, kā arī par to nozīmi hromotogrāfijā, monolītu polimerizācijas iespējām un to struktūru. Eksperimentālajā daļā ir iegūtas dažādas kapilārās monolītu kolonnas, kuras izmantotas šķidruma hromatogrāfijā. Monolītu morfoloģijas izpētei un salīdzināšanai iegūtie kapilāri tiek apskatīti ar skenējošo elektronu mikroskopu. MONOLĪTI, BUTILMETAKRILĀTS, ETILĒNDIMETAKRILĀTS, MONOLĪTU KAPILĀRĀS KOLONNAS, MONOLĪTU SINTĒZE, POLIMERIZĀCIJA, AUGSTI EFEKTĪVĀ ŠĶIDRUMA HROMATOGRĀFIJA

Butyl methacrylate and ethylene dimethacrylate monolith synthesis in capillary column Kristaps Eglitis, supervisor Dr. Chem. Abele S. Bachelor’s thesis, 48 pages, 29 figures, 6 tables, 33 literature references, 2 appendices. In Latvian. The paper reviews the literature about the organic monoliths, their history, role in chromatography, as well as about synthesis of monoliths and their structure. The experimental part describes the synthesis of monolithic capillary columns with different monomer composition. The obtained columns are used in liquid chromatography. In order to compare to monolith morphology depending on the quantity of monomers in the polymerization mixture, the capillaries are examined by scanning electron microscopy. MONOLITHIC, BUTYL METHACRYLATE, ETHYLENE DIMETHACRYLATE, MONOLITHIC CAPILLARY COLUMN, SYNTHESIS OF MONOLITH, POLYMERIZATION, HIGH-PERFORMANCE LIQUID CHROMATOGRAPHY
Synthesis of butylmethacrylate and etylenedimethcrylate monolithic capillary columns
Keywords: Ķīmija