Valsts un Baznīcas attiecības Latvijā: 1906.-1940.g. - Runce, Inese (Latvijas Universitāte, 2008)
Anotācija Promocijas darbs „Valsts un Baznīcas attiecības Latvijā: 1906.-1940.g.” ir izstrādāts Latvijas Universitātes Vēstures un Filozofijas fakultātes Latvijas vēstures katedrā 2008.gadā. Autors: Inese Runce. Zinātniskais vadītājs: LU asoc.prof., Dr.hist. Aleksandrs Gavriļins. Promocijas darbs sastāv no ievada, avotu un literatūras apskata, četrām nodaļām, nobeiguma, avotu un literatūras saraksta un diviem pielikumiem. 1. nodaļā tiek analizēta valsts un Baznīcas attiecību modeļi, to vēsturiskais mantojums un vēsturiskā pieredze pasaulē un Latvijā. 2. nodaļā tiek pētītas valsts un Baznīcas attiecības Latvijas teritorijā:1906.-1918.g. 3. nodaļā tiek pētītas valsts un Baznīcas attiecības LR parlamentārisma periodā: 1919.-1934.g. Promocijas darba 4.nodaļā tiek analizētas valsts un Baznīcas attiecības LR autoritārisma periodā: 1934. -1940.g.

Annotation Dissertation “The relations between the Church and State in Latvia: 1906-1940” has been written at University of Latvia, Faculty of History and Philosophy, Department of History of Latvia in 2008. Author: Inese Runce. Mentor: Aleksandrs Gavriļins, PhD. The dissertation is composed of introduction, review of sources and bibliography, four chapters, conclusion, index of sources and literature and two appendixes. Chapter 1 deals with the analysis of models of relations between State and Church, its historical heritage and experience in the world history and Latvia. Chapter 2 gives research on relations between Church and State in Latvia: 1906.-1918. Chapter 3 approaches the relations between State and Church in Latvia in the parliamentarian period: 1918.-1934. Chapter 4 is devoted to analysis of relations between State and Church in Latvia during the authoritarian regime: 1934-1940.
The relations between Church and state in Latvia: 1906-1940
Elektroniskā versija nesatur pielikumus
Keywords: Vēsture; Vēsture, filozofija