Sociālo mediju lietošanas paradumi un vajadzības basketbolistu vidē Latvijā - Zvaigzne, Elīna (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba mērķis ir analizēt Latvijas basketbolistu aktivitāti sociālajos tīklos, noskaidrojot lietošanas paradumus un vajadzības, ko tie apmierina, kā arī to, vai sociālos tīklus vairāk izmanto personiskai saziņai vai sava tēla veidošanai, mārketingam un līdzjutēju piesaistīšanai, sporta veida popularizēšanai. Teorētiskajā daļā aplūkotas sociālo tīklu funkcijas un lietojums mūsdienās, lietojuma un apmierinājuma teorija. Metodoloģiskajā daļā aprakstītas intervijas un kontenanalīzes metodes. Pētījuma rezultātā novērtēta sociālo tīklu izmantošanas ietekme uz Latvijas basketbolistiem un izstrādāti ieteikumi, kā tos izmantot sportistu labā.

The main goal of the Bachelor's thesis is to analyze the activity of Latvian basketball players in social networks, to assess usage and satisfaction which they provide, as well as to assess if they are more used for personal communication or for image building, marketing goals or attraction of fans, or for popularization of basketball. In the theoretical part the functions and usage of social networks in our days are described, uses and gratifications theory as well. Interviews and content analysis as methods are described in the methodology part. As result of the study evaluation of impact of social network use on Latvian basketball players and suggestions how to use them to help athletes are worked out.
Social media use habits and needs among Latvian basketball players
Keywords: Komunikācijas zinātne; sociālie tīkli; lietojums un apmierinājums; basketbolisti; tēla veidošana