Valodas kļūdas studentu zinātnisko darbu anotācijās - Deksne , Daiga (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba mērķis ir noskaidrot, kāda veida valodas kļūdas pieļauj dažādu nozaru studenti, rakstot zinātniskos darbus, un izveidot kļūdu klasifikācijas sistēmu, kā arī piedāvāt iespējamos kļūdu labojumus. Šāds apkopojums palīdzētu vērst studentu uzmanību tieši uz nozarei specifisku kļūdu pārbaudi. Lai šo mērķi sasniegtu, tiek analizēti dažādu autoru pētījumi par valodas kļūdām, kas tiek pieļautas rakstu valodā. Balstoties uz iegūtajām zināšanām, tiek izveidota kļūdu klasifikācijas sistēma. Darbā ekscerpēti un marķēti teikumi no datorzinātņu, krievu filoloģijas un vēstures un filozofijas studentu zinātnisko darbu anotācijām. Atrastās kļūdas tiek aprakstītas, norādīti iespējamie kļūdu labojumi, nosakot katrai nozarei raksturīgākās kļūdas. Iegūtie rezultāti liecina par atšķirībām dažādu nozaru studentu anotāciju tekstu kvalitātē.

The goal of the bachelor thesis “Language Errors in Annotations of Students Theses” is to explore the language errors in theses annotations written for various study programs; to develop the error classification system; and to propose the possible error corrections. The practical benefit of this research is to point to most common mistakes made by the students of specific disciplines. The theoretical background is established by analyzing the existing research results in the written language quality assessment field. Based on the acquired knowledge the error classification system is established. The annotations of computer science, Russian philology and history and philosophy student theses are labeled. The identified errors are described and possible corrections are suggested. The errors specific to the certain study program are identified. The results show the differences in the text quality and common error areas for the students of the different study programs.
Language Errors in Annotations of Students' Theses
Keywords: Filoloģija