Ķīmiskie riski poligrāfijas nozares uzņēmuma “XXX” darbiniekiem. - Kalnaraupa, Dace (Latvijas Universitāte, 2021)
Kvalifikācijas darba autore ir Dace Kalnaraupa, Latvijas Universitātes, Ķīmijas fakultātes, programmas „Darba aizsardzība” studente. Kvalifikācijas darba tēma ir “Ķīmiskie riski poligrāfijas nozares uzņēmuma “XXX” darbiniekiem”. Darba mērķis - darba mērķis ir noteikt ķīmiskos riska faktorus poligrāfijas nozares uzņēmuma “XXX”darbiniekiem. Analizēt pieejamo literatūru par poligrāfijas nozarē sastopamo ķīmisko darba vides risku ietekmi uz nodarbināto veselību vai pat dzīvību. Tādējādi pievēršot uzmanību, lai nodarbinātie apzinās un ievēro darba aizsardzības prasības darba vietā. Nenodara kaitējumu sev un citiem nodarbinātajiem. Izstrādāt aptaujas anketu. Apkopojot rezultātus, izdarīt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus darba vides risku samazināšanai vai, ja iespējams, pilnīgai novēršanai. Kvalifikācijas darbs sastāv no četrām daļām ar apakšnodaļām. Kvalifikācijas darbs izstrādāts latviešu valodā, darba apjoms no 46 lapām, iekļautas 4 tabulas, 9 attēli, 4 pielikumi, 16 informatīvie avoti.

Dace Kalnaraupa, a student at the University of Latvia, Chemistry faculty, „Work safety” program, is the author of this qualification work. The topic of this qualification work is „Chemical risks in the printing industry for „XXX” companies employees.” The aim of the work - determine the chemical risk factors in the printing industry for the employees of company „XXX”. Analyze the available literature about the impact of chemical work environment risks on the health of employees in the printing industry. Pay attention to employees and if they are aware of/observe the requirements of labor protection in the workplace. Does not harm themselves and other employees. Write a questionnaire. Summarize the results, draw conclusions and make proposals for the reduction or, if possible, the elimination of risks in the working environment. The qualification work consists of 4 parts with subsections. The qualification work is written in Latvian, volume of the work is 46 pages. In total there are 4 tables, 9 figures (pictures) , 4 additions and 16 informative sources included.
Chemical risks in the printing industry for “XXX” companies employees.
Keywords: Darba aizsardzība (Rīga) [RPIVA]; darba aizsardzības sistēma; riska faktori; ķīmiskie darba vides riski; OVP; poligrāfijas nozare