Juvera ezera un tā apkārtnes ģeoloģiskā attīstība - Salmane, Līga (Latvijas Universitāte, 2008)
Salmane L. „Juvera ezera un tā apkārtnes ģeoloģiskā attīstība”. Bakalaura darbs. Rīga, Latvijas Universitāte, Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte.-2008. Darbs ietver: 51 lappusi, 7 nodaļas, anotāciju latviešu un angļu valodā, izmantotās literatūras sarakstu, 14 attēlus un 3 pielikumus. Bakalaura darba izstrādes gaitā veiktie pētījumi un iegūtie rezultāti sniedz informāciju par Juvera ezera un tā apkārtnes ģeoloģisko uzbūvi, attīstību un mūsdienu ģeoloģiskajiem procesiem. Darba gaitā autore iepazinās ar pieejamo literatūru par Juvera ezeru un tā apkārtni, ar kartogrāfiskajiem materiāliem un interneta resursiem, apguva lauka darbu metodes, veica urbšanu un zondēšanu, nogulumu vizuālo novērtēšanu, dokumentēšanu un paraugu ievākšanu, kā arī apguva un veica sporu-putekšņu un nogulumu granulometriskās analīzes. Iegūtie dati izmantoti Juvera ezera ģeoloģiskās attīstības raksturošanai. Atslēgas vārdi: mūsdienu ģeoloģiskie procesi, Juveris, subglaciālā iegultne, granulometrija, sporu un putekšņu analīze.

Salmane L., „Geological development of the Juveris Lake and its vicinity”. Bachelor’s thesis. Riga, University of Latvia, Faculty of Geography and Earth Sciences. 2008. Bachelor’s thesis includes 51 pages, 7 chapters, an annotation in Latvian and English, list of references, 14 figures, 3 appendix. The scope of Bachelor’s thesis is to describe and characterise geological development of Juveris Lake and its vicinity, including contemporary geological processes. The survey of literature, cartographical materials, internet resources, including description of Juveris Lake and its vicinity is given in the work. There are described field methods and study and results of coring, deposit visual evaluation and description of deposits and sampling for laboratory analyses. Spore-pollen and deposit granulometric composition analysis have been carried out. The obtained data have been used for characterisation of the Juveris Lake geological development. Key words: Juveris Lake, tunnel valley, geological development, contemporary geological processes, granulometrical analysis, spore and pollen analysis.
Geological development of the Juveris Lake and its vicinity
Keywords: Ģeoloģija