Valsts pārvaldes ietekme uz augstākās izglītības iestāžu funkciju realizāciju - Briede, Inta (Latvijas Universitāte, 2021)
Autores maģistra darba tēma ir “Valsts pārvaldes ietekme uz augstākās izglītības iestāžu funkciju realizēšanu”. Pētījumā ir analizēta Latvijas augstākās izglītības joma, padziļinātu uzmanību veltot vienam no aktuālākajiem jautājumiem – izglītības kvalitātes nodrošināšanai, analizēta studiju virzienu akreditācijas procesa norise. Pamatojoties uz augstākās izglītības jomas ekspertu interviju rezultātiem un augstākās izglītības iestāžu pārstāvju aptaujas rezultātiem, darba noslēgumā ir piedāvāti konkrēti priekšlikumi politikas plānotājiem augstākās izglītības kvalitātes nodrošināšanas sistēmas uzlabošanai. Maģistra darbs sastāv no ievada, 3 nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem, izmantotās literatūras saraksta un pielikumiem. Darba pamatteksts izklāstīts 103 lapaspusēs. Darbā iekļauti 23 attēli, 1 tabula un 8 pielikumi. Literatūras un avotu sarakstā iekļautas 127 vienības.

The author's master thesis is “The Impact of Public Administration on the Implementation of the Functions of Higher Education Institutions”. The study analyzes the field of higher education in Latvia, paying in-depth attention to one of the most topical issues - ensuring the quality of education, and analyzes the process of accreditation of study fields. Basing on the results of the interviews of higher education experts, as well as the results of the survey of representatives of higher education institutions, the final part of the of the Work provides specific proposals for policy planners to improve the quality assurance system for higher education. The Master’s Thesis consists of the introduction, three chapters, conclusions, proposals, the list of references and appendices. The Volume of the Thesis is 103 pages. The Thesis includes 23 pictures, 1 table and 8 appendices. The list of bibliography consists of 127 resources.
The Impact of Public Administration on the Implementation of the Functions of Higher Education Institutions
Keywords: Vadībzinātne; augstākā izglītība; kvalitāte; akreditācija; valsts pārvalde