Procedurāla spēles tēlu (NPC) ģenerēšana - Norenberga, Zane (Latvijas Universitāte, 2022)
Spēlētāja nespēlējamo tēlu (NPC) veidošana ir svarīga, jo tēli palīdz izprast spēles stāstu, taču katra tēla veidošana ir laikietilpīgs process. Tēli tiek iedalīti divos veidos - pretinieki un sadarbības tēli. Pretinieku mākslīgais intelekts laika gaitā ir uzlabojies, taču sadarbības tēli ir atstāti novārtā. Darbā tiek apskatīti veidi kā iespējams ģenerēt NPC, kā piešķirt tiem emocijas un personību. Tiek izvirzīts mērķis izveidot universālu pieeju NPC ģenerēšanai ar emocijām un personību, kura var tikt izmantota dažādu žanru spēlēs.

Creating NPCs is important because they are important to telling the game’s story, but creating each character is a time consuming process. NPCs are split into two categories - enemies and allies. Enemy artificial intellect has been improving over time while the artificial intellect for ally creation has been neglected. This paper looks at the possible ways of generating NPCs and how to give them emotions and a personality. The aim of the paper is to create a universal approach to generating NPCs with emotions and personality that can be used in games of different genres.
Procedural non-player character (NPC) generation
Keywords: Datorzinātne; datorspēles; ģenerēšana; NPC; emocijas; personība